It is currently Thu Oct 24, 2019 12:41 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 2:00 am 
Offline
User
User

Joined: Wed Jun 21, 2006 11:09 am
Posts: 44
Just a simple question regarding PB on MacOS

PureBasic requires the whole Xcode or the much smaller "command line tools" package is enough?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 3:28 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Feb 19, 2011 3:47 am
Posts: 2213
Location: Singapore
ssb wrote:
PureBasic requires the whole Xcode or the much smaller "command line tools" package is enough?

The whole Xcode with the command line tools.

_________________
Texas Instruments TI-99/4A Home Computer: the first home computer with a 16bit processor, crammed into an 8bit architecture. Great hardware - Poor design - Wonderful BASIC engine. And it could talk too!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 3:48 am 
Offline
User
User

Joined: Wed Jun 21, 2006 11:09 am
Posts: 44
Thanks for the info!
I hoped I could avoid the Xcode bloat since command line tools contain macOS SDK and compiler toolchain but nevermind :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 5:39 am 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert

Joined: Sun Aug 08, 2004 5:21 am
Posts: 3493
Location: Netherlands
ssb wrote:
Thanks for the info!
I hoped I could avoid the Xcode bloat since command line tools contain macOS SDK and compiler toolchain but nevermind :)

If I remember correctly, at least in the past the command line tools were sufficient. :?
You could try the command line tools first and if it's not enough install XCode.

_________________
macOS 10.15 Catalina, PB 5.71 x64


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 10:34 am 
Offline
User
User

Joined: Wed Jun 21, 2006 11:09 am
Posts: 44
Thanks wilbert, I'll give it a try after getting my new MBP.
I hope it works because I hate the idea of 10gb of bloat


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 11:40 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Feb 19, 2011 3:47 am
Posts: 2213
Location: Singapore
wilbert wrote:
If I remember correctly, at least in the past the command line tools were sufficient...

You're absolute correct. Just tried it with an old MacBook on El Capitan, and it works.

_________________
Texas Instruments TI-99/4A Home Computer: the first home computer with a 16bit processor, crammed into an 8bit architecture. Great hardware - Poor design - Wonderful BASIC engine. And it could talk too!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Xcode requirement
PostPosted: Sun Apr 21, 2019 11:51 am 
Offline
User
User

Joined: Wed Jun 21, 2006 11:09 am
Posts: 44
TI-994A wrote:
You're absolute correct. Just tried it with an old MacBook on El Capitan, and it works.

You've just made me happy! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye