It is currently Mon Apr 06, 2020 3:15 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme support"
PostPosted: Tue Jun 06, 2017 6:08 am 
Offline
User
User

Joined: Mon Jan 16, 2006 1:11 am
Posts: 76
Tooltips not showing when "enable modern theme support" is unchecked.

PB 5.60(x86) under win7

Code:
If OpenWindow(0, 0, 0, 150, 60, "ToolBar", #PB_Window_SystemMenu | #PB_Window_ScreenCentered)
    If CreateToolBar(0, WindowID(0))
      ToolBarStandardButton(0, #PB_ToolBarIcon_New)
      ToolBarStandardButton(1, #PB_ToolBarIcon_Open)
      ToolBarStandardButton(2, #PB_ToolBarIcon_Save)
      DisableToolBarButton(0, 1, 1) : Disabled = #True
      ToolBarImageButton(3, LoadImage(0, #PB_Compiler_Home + "examples/sources/Data/Cdplayer.ico"))
      ToolBarToolTip(0, 2, "save")
      ToolBarToolTip(0, 3, "Cdplayer")
      DisableToolBarButton(0,3, 1)
    EndIf

    ButtonGadget(0, 20, 30, 110, 20, "Enable OpenFile")

    Repeat
      Event = WaitWindowEvent()
      If Event = #PB_Event_Gadget
        If EventGadget() = 0
          If Disabled = #True
            DisableToolBarButton(0, 1, 0)
            DisableToolBarButton(0,3, 0)
            SetGadgetText(0,"Disable OpenFile")
            Disabled = #False
          Else
            DisableToolBarButton(0, 1, 1)
            DisableToolBarButton(0,3, 1)
            SetGadgetText(0,"Enable OpenFile")
            Disabled = #True
          EndIf
        EndIf
      EndIf
    Until Event = #PB_Event_CloseWindow
  EndIf




Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Tue Jun 06, 2017 10:11 am 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6096
Location: Wales, UK
Confirmed on Win7 x86 - very odd.

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Fri Dec 20, 2019 5:33 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
Same here with Win10 release 1909.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Fri Dec 20, 2019 6:17 pm 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6096
Location: Wales, UK
...you can use Win API to control the tooltips. See:

https://www.purebasic.fr/english/viewtopic.php?f=13&t=74165

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Fri Dec 20, 2019 10:06 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
With "enable modern theme support" unchecked, the tooltip flickers in StringGadgets and SpinGadgets, but not in CheckBoxGadgets and some other gadgets.

If i enable this support, all tooltips are ok, no flickering. Unfortunately i have problems with certain gadgets regarding fonts with this support enabled. I would like to stay on the unchecked option.

I use PB 5.71 x64.

Any idea how to avoid the flickering ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 12:09 am 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6096
Location: Wales, UK
... might be easier to fix the fonts problem. What is the problem with fonts?

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 4:03 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Thu Apr 18, 2019 8:17 am
Posts: 667
Pureabc wrote:
Tooltips not showing when "enable modern theme support" is unchecked.

They show here on Win 10 (1903) with both modern theme enabled or disabled, and PureBasic 5.71 (x86).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 6:18 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
BarryG wrote:
They show here on Win 10 (1903) with both modern theme enabled or disabled, and PureBasic 5.71 (x86).


I could isolate the problem: My old Lenovo X200T with Win10 Pro 1909 shows the tooltips without flickering and modern theme disabled. My newer Lenovo MIIX 720 has a high resolution screen with 2880x1920 pixel. I have to use the scale of 200% for text and apps, otherwise the items are extremly small. The test application shows the flickering with modern theme disabled only with the scale 200%. If i change to 100% - tooltips are ok.

Any idea to fix that ?

Here my small test application:

Code:
OpenWindow(0, 50, 50, 600, 400, "Test")

SpinGadget(10,20,20,60,20,0,100,#PB_Spin_Numeric|#ES_RIGHT)
SetGadgetState(10,33)
GadgetToolTip(10,"SpinGadget 10")

CheckBoxGadget(20,20,50,100,20,"CheckBoxGadget")
GadgetToolTip(20,"CheckBoxGadget 20")

StringGadget(30,20,80,120,14,"Test")
GadgetToolTip(30,"StringGadget 30")

Repeat
  EventID = WaitWindowEvent(1)
Until EventID = #PB_Event_CloseWindow


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:08 am 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6096
Location: Wales, UK
... is DPI aware selected in Compiler options?

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:16 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
IdeasVacuum wrote:
... is DPI aware selected in Compiler options?


The flickering is there independant of this option with modern theme disabled.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:17 am 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6096
Location: Wales, UK
Potential solution by codeprof here: https://www.purebasic.fr/english/viewtopic.php?f=5&t=54014

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:21 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Thu Apr 18, 2019 8:17 am
Posts: 667
Pureabc wrote:
PB 5.60(x86) under win7

Don't forget bullet point #1 here -> viewtopic.php?f=4&t=4701

Have you tested this "bug" with 5.71 yet? If not, why not?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:40 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
BarryG wrote:
Don't forget bullet point #1 here -> https://www.purebasic.fr/english/viewto ... f=4&t=4701

Have you tested this "bug" with 5.71 yet? If not, why not?


I used this thread, because the topic is the same and the problem is not solved, as it looks like. I make all the tests with the newest release 5.71.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 7:42 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
IdeasVacuum wrote:


Do you mean: Callback funtion of the StringGadget ?

I'm not so familiar with these things.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [5.60] tooltip not showing w/o "enable modern theme supp
PostPosted: Sat Dec 21, 2019 6:37 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2014 9:00 pm
Posts: 15
Location: Switzerland
IdeasVacuum wrote:
... might be easier to fix the fonts problem. What is the problem with fonts?


See the pics here:

modern theme disabled
Image

modern theme enabled
Image

The text is not completely visible with the option enabled.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye