It is currently Sun Sep 22, 2019 7:28 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 10:51 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1913
Location: Germany
No problem here.
Window 7 Pro, Windows 10 Pro (1803)

Perhaps renew your PureBasic.pref file

_________________
My Projects ThreadToGUI / OOP-BaseClass / OOP-BaseClassDispatch / EventDesigner V3
PB v3.30 / v5.70 - OS Mac Mini OSX 10.xx - VM Window Pro / Linux Ubuntu
Downloads on my Webspace


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 4:55 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
Hi mk-soft!

mk-soft wrote:
...
Perhaps renew your PureBasic.pref file
That works, but all changes in in preferences are gone.
So the question is, which entry in the used prefs has to be
changed to get auto complete postion working.

The only difference in [AutoComplete] part of prefs is:
my old prefs wrote:
Width =150
Height = 200
new (working) prefs wrote:
Width =230
Height = 300

Changing these entries doesn't have any effect.

Which else entries have to be changed to get a working auto complete
with the old prefs file? I want to preserve all other settings.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 6:22 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1913
Location: Germany
Export the settings from the defective pref-file, then import them into your new pref-file.

_________________
My Projects ThreadToGUI / OOP-BaseClass / OOP-BaseClassDispatch / EventDesigner V3
PB v3.30 / v5.70 - OS Mac Mini OSX 10.xx - VM Window Pro / Linux Ubuntu
Downloads on my Webspace


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 6:47 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
mk-soft wrote:
Export the settings from the defective pref-file, then import them into your new pref-file.
This didn't work.
Autocomplete-dropdown is on the right place now, but all other
settings are gone (language, theme, tools panel, folding, selected font, ...).

Until now I always copied *.prefs from previous versions of PB into the new
program folder. There was never a problem with this procedure.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Thu Apr 18, 2019 8:16 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1913
Location: Germany
There is the item export under settings.
First export the settings from the defective pref file.

Then remove the defective file and let Purebaic create a new one.
Then import the settings again.

Not all settings can be exported.

If it doesn't work like this, the file was already too badly damaged.

_________________
My Projects ThreadToGUI / OOP-BaseClass / OOP-BaseClassDispatch / EventDesigner V3
PB v3.30 / v5.70 - OS Mac Mini OSX 10.xx - VM Window Pro / Linux Ubuntu
Downloads on my Webspace


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 8:43 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
So the question still stands:
Which entry has to be changed to get the old prefs file to work again?

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 9:15 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
I just tested this:

I copied the "defective" prefs file from PB5.70LTS(x64) to PB5.62(x64).
Result: Autocomplete dropdown is showing up in PB5.70 just under the
actual line as it should.

The only difference in the prefs after closing PB is an extra entry
"DPIAware = 0" (and of course the version number).

What does this tell me?

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 11:19 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1913
Location: Germany
This can only analyze Fred with the unchanged file.
It can also be that the invisible characters or control characters have crept in.

Just try to copy the contents of the file into a new one to keep all settings.

_________________
My Projects ThreadToGUI / OOP-BaseClass / OOP-BaseClassDispatch / EventDesigner V3
PB v3.30 / v5.70 - OS Mac Mini OSX 10.xx - VM Window Pro / Linux Ubuntu
Downloads on my Webspace


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 12:54 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
mk-soft wrote:
...
It can also be that the invisible characters or control characters have crept in.
...
I didn't find any "suspect" character in hex mode of UEdit.

mk-soft wrote:
...
Just try to copy the contents of the file into a new one to keep all settings.

That's what I already did.
In PB5.70LTS such prefs file shows autocomplete far right, prior to PB5.70 this same
prefs file works flawlessly.
It looks like - in my opinion - that since 5.70 something went wrong. As you remember,
the beta versions started with problems with autocomplete dropdown.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 3:53 pm 
Offline
Administrator
Administrator

Joined: Fri May 17, 2002 4:39 pm
Posts: 13612
Location: France
Could you post your faulty pref file somwhere so I can take a look ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: PB64 IDE 5.7b1 Autocomplete window in the wrong place
PostPosted: Fri Apr 19, 2019 4:45 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue May 26, 2009 2:11 pm
Posts: 585
Fred wrote:
Could you post your faulty pref file somwhere so I can take a look ?
See PM. :wink:

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye