It is currently Mon Nov 19, 2018 1:05 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Graphics
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 1:46 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sun Jun 11, 2006 12:07 am
Posts: 421
Location: Germany / one of the fishheads
Hello,

after switching to a new computer, I tried one of the 3D examples of PureBasic for the first time today.

But every PureBasic 3D example failed with the InitEngine3D () function. It is always returned #False.

My computer is a Windows 7 x64 computer with Intel i7 CPU and integrated HD 520 graphics controller. I have no problems with other programs like GPU acceleration.

I use PureBasic in portable mode. What could be the problem here? Is anybody experienced with that?

Many thanks in advance.
Kurzer

PS: These are my DirectX Settings.
Image

_________________
Excuse my bad english, my nativ language is german.
PB 5.62, OS: Windows 7 Pro x64, CPU: I7 6500, RAM: 16 GB, GPU: Intel Graphics HD 520
"Happiness is a pet." | "Never run a changing system!"
My current age: 50 years


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 2:53 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sat Feb 19, 2011 10:06 am
Posts: 742
Location: Denmark
Try using 'OpenGL' as library subsystem in Compiler options.

_________________
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
— Benjamin Franklin
Current configurations: Windows 7/10, Intel 6800K, Gtx 970, 32 gb ram.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 3:00 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sun Jun 11, 2006 12:07 am
Posts: 421
Location: Germany / one of the fishheads
Thanks DK_PETER, this is working.
But I wonder why it doesn't work when I enter DirectX11 as a subsystem (or why it doesn't work out of the box). The subsystem DirectX11 is located in the PureBasic directory, right next to the OpenGL directory.

_________________
Excuse my bad english, my nativ language is german.
PB 5.62, OS: Windows 7 Pro x64, CPU: I7 6500, RAM: 16 GB, GPU: Intel Graphics HD 520
"Happiness is a pet." | "Never run a changing system!"
My current age: 50 years


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 3:19 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sat Feb 19, 2011 10:06 am
Posts: 742
Location: Denmark
Hi kurzer
The DirectX11 Subsystem is not for the 3D engine, That requires opengl or dx9c installed.
Dx11 is for sprites only.

_________________
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
— Benjamin Franklin
Current configurations: Windows 7/10, Intel 6800K, Gtx 970, 32 gb ram.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 3:33 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sun Jun 11, 2006 12:07 am
Posts: 421
Location: Germany / one of the fishheads
Thank you for clarify this.
Do you know if I can install DirectX9 parallel to the existing DirectX 11? Are there any side effects?

If only a certain DirectX 9 DLL is needed, I could install DirectX 9 in a virtual machine and copy the desired DLL to the Purbasics directory of my host computer.

_________________
Excuse my bad english, my nativ language is german.
PB 5.62, OS: Windows 7 Pro x64, CPU: I7 6500, RAM: 16 GB, GPU: Intel Graphics HD 520
"Happiness is a pet." | "Never run a changing system!"
My current age: 50 years


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 4:15 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sat Feb 19, 2011 10:06 am
Posts: 742
Location: Denmark
Just install dx9c, there are no side effects. :-)

_________________
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
— Benjamin Franklin
Current configurations: Windows 7/10, Intel 6800K, Gtx 970, 32 gb ram.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 5:34 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Sun Jun 11, 2006 12:07 am
Posts: 421
Location: Germany / one of the fishheads
Thanks again, DK_PETER. Image

I'll do so, if it's really needed. I was just wondering why it didn't work out.
I'm one of the "keep my system as clean as possible" paranoids. With your help I can compile the 3D examples with OpenGL and I know what's the reason why it does't work with DirectX (11). That's enough for now. :)

Tak.

_________________
Excuse my bad english, my nativ language is german.
PB 5.62, OS: Windows 7 Pro x64, CPU: I7 6500, RAM: 16 GB, GPU: Intel Graphics HD 520
"Happiness is a pet." | "Never run a changing system!"
My current age: 50 years


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: InitEngine3D() failed on my Win7 x64 w.Intel HD 520 Grap
PostPosted: Tue Oct 30, 2018 9:20 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2018 12:28 pm
Posts: 34
Location: Holland
Its even so, thad i think maby you must put Engine3d.dll into our project map where you
put our .pb source codes, or put this into our Windows dll's...

I am momental not usin the 3d engine, I am still an hobby student, now I am
programming bouncing ball in 2d... Just I must rondup programming level 1,
Than I must still start to learn the second step with programming.

Just I don't get time to help you with the 3d engine... Sorry for thad...

Jamie.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye