It is currently Wed Nov 20, 2019 11:43 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Thu Sep 19, 2019 4:08 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Added

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Sep 20, 2019 7:20 am 
Offline
Addict
Addict

Joined: Sun Sep 07, 2008 12:45 pm
Posts: 4423
Location: Germany
But not in git :cry:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Sep 20, 2019 2:25 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Forgot to upload it, too.

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Sat Sep 21, 2019 12:11 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 2:15 pm
Posts: 836
Location: Cuernavaca, Mexico
Hi Thorsten,

I'm using Win 10 Pro 64 with 5.71 (x86 and x64)

Possibly a small bug with the ToolTip command.

Using your sample, I noticed that the 'Field 4' ToolTip displayed: 'Field 1'

so I tried to clear the text by:
StatusBar::ToolTip(#StatusBar, 3, "") ...... but it still displayed 'Field 1'

then I added some text by:
StatusBar::ToolTip(#StatusBar, 3, "Bob") ...... and it correctly displayed 'Bob'

So I cleared the text:
StatusBar::ToolTip(#StatusBar, 3, "") ...... and it reverted to displaying 'Field 1'

Thanks

_________________
- It was too lonely at the top.

Current Machine: Win 10 Pro 64-bit, Dual Xeon E5-2670, 64 gigs ram, Geforce GTX 1660 Ti w/6 gigs ram


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Sun Sep 22, 2019 2:41 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Bugfix

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Thu Nov 07, 2019 8:40 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Mon Jun 23, 2014 1:18 pm
Posts: 150
Heyho…
I want to use it in a Dialog-Project (my big one)..
So I need some things:
  • #UseExistingCanvas like ListEx
  • An Icon for Resizeing
    (If it's exist, it do not work)
  • StopRedrawing like the ListEx
  • ResizeHandler for ContainerGadgets, too.
    So the Sizehandler should be on the Canvas. (#PB_EventType_Resize)

That would be really nice. I want to use more *ExModules… but not all of them can use existing canvas or know the own "resize"


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Nov 08, 2019 9:09 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Updated:
  • Added: #UseExistingCanvas
  • Added: #Container (use container instead of window for resizing)
  • Added: StatusBar::Hide()

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Nov 08, 2019 9:37 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Mon Jun 23, 2014 1:18 pm
Posts: 150
Cool!!!!

thx!!!

the Contaienr could be a canvas-container, too :wink:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Nov 08, 2019 2:16 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Cyllceaux wrote:
That would be really nice. I want to use more *ExModules… but not all of them can use existing canvas or know the own "resize"

I have unified all gadget modules and now the flag #UseExistingCanvas should be available on all of them.

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Fri Nov 08, 2019 8:33 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Mon Jun 23, 2014 1:18 pm
Posts: 150
I tried the Status...

The DPI does not work correctly.

In the Dialogform, there is no "window" for resizing. The PureBasic Dialog Engine resized everything.

so the gadget has the size, not the window.

Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Tue Nov 19, 2019 9:36 am 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Mon Jun 23, 2014 1:18 pm
Posts: 150
Line 443: why is the SizeBox in the Field-Loop?
Isn't it better to be outside of it?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: [Module] StatusBarEx (all OS)
PostPosted: Tue Nov 19, 2019 1:13 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 4:02 pm
Posts: 971
Location: Germany
Update: Added: Flag #NoWindow
With #NoWindow a gadget (WindowNum = GadgetNum) is used instead of a windows for resizing (e.g. ContainerGadget).

_________________
Sorry for my English. My language is German.
(Translated with http://www.DeepL.com/Translator)

Download of PureBasic - Modules (GitHub)

[Windows 10 x64] [PB V5.7x]


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye