It is currently Wed Sep 30, 2020 10:12 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 1538 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 103  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 04, 2006 4:55 pm 
Offline
Always Here
Always Here
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 2:44 pm
Posts: 5756
Location: Berlin - Germany
In the moment it works. But before, the change of the windows was ignored in the Window properties. Also in the saved file.

Only temporally?

_________________
PureBasic 5.71 | SpiderBasic 2.30 | Windows 10 Pro (x64) | Linux Mint 19.3 (x64)
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 04, 2006 7:19 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Tue Aug 19, 2003 11:36 am
Posts: 1418
Location: Doubs - France
when a gadget is selected , it would be nice if it was possible to move it with cursor pixel by pixel.

_________________
Please correct my english
http://purebasic.developpez.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 04, 2006 7:48 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast

Joined: Tue Aug 05, 2003 11:30 pm
Posts: 448
@gnozal

First i must say thank you for this very nice VD. It is the best wat i have see for PB.

Not a little bit tips:

Can you add the gadget move via arrow key´s?
Can you add a option to show the virtual grid ?

regards,
Nico

_________________
my live space


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 04, 2006 8:22 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Fri Apr 25, 2003 4:51 pm
Posts: 2808
Location: Portugal, Lisbon
If you could make the GadgetList sortable (d'n'd or PGup / PgDn) it would be great.

It would make FOCUSING / TAB ORDER quite quick to edit!

Excelent coding BTW!

_________________
Software: http://xipa.org
Elevator Maintenance: http://central-elevadores.pt
Good web hosting!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 04, 2006 10:49 pm 
Offline
User
User

Joined: Mon Nov 21, 2005 1:44 pm
Posts: 60
This is looking good! A couple more feature requests:

1) It would be nice if double-clicking on a gadget/window opened its properties window.

2) Copying and pasting of windows/gadgets.

Thanks and keep up the good work!

Mike


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 7:47 am 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 8:27 am
Posts: 4229
Location: Strasbourg / France
Update
- added (basic) gadget copy/paste (in context menu or main menu or Ctrl+C/Ctrl+V : parent window/gadget for pasted gadget depends on window/container gadget selected)
- fixed window coordinates sometimes not saved after window resize with mouse
- fixed right-click menu on gadget list not working
- some other little fixes

I will see what I can do for your suggestions.
Thanks.

_________________
For free libraries and tools, visit my web site (also home of jaPBe V3 and PureFORM).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 7:54 am 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 8:27 am
Posts: 4229
Location: Strasbourg / France
Comtois wrote:
when a gadget is selected , it would be nice if it was possible to move it with cursor pixel by pixel.

At the moment you can use the spingadgets in the gadget properties window : you can move / size the gadget pixel by pixel (much more precise than mouse moves). Same for windows in the windows properties window.

_________________
For free libraries and tools, visit my web site (also home of jaPBe V3 and PureFORM).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:42 pm 
Offline
Always Here
Always Here
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 2:44 pm
Posts: 5756
Location: Berlin - Germany
thx, work fine!

can you add XP-Style for Preview Mod (optional) ?

_________________
PureBasic 5.71 | SpiderBasic 2.30 | Windows 10 Pro (x64) | Linux Mint 19.3 (x64)
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 3:37 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 8:27 am
Posts: 4229
Location: Strasbourg / France
Update
Last version introduced a big bug :oops:
It is fixed now.
Please download again.

_________________
For free libraries and tools, visit my web site (also home of jaPBe V3 and PureFORM).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:01 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 8:27 am
Posts: 4229
Location: Strasbourg / France
ts-soft wrote:
thx, work fine!

can you add XP-Style for Preview Mod (optional) ?
I don't know how ; I don't have XP ...

_________________
For free libraries and tools, visit my web site (also home of jaPBe V3 and PureFORM).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:11 pm 
Offline
Always Here
Always Here
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 2:44 pm
Posts: 5756
Location: Berlin - Germany
gnozal wrote:
I don't know how ; I don't have XP ...

only create a file named as Exename.manifest with the text of xp.res in the pb-compilers dir. Then Restart the preview.

_________________
PureBasic 5.71 | SpiderBasic 2.30 | Windows 10 Pro (x64) | Linux Mint 19.3 (x64)
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:20 pm 
Offline
Always Here
Always Here
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 2:44 pm
Posts: 5756
Location: Berlin - Germany
PureFORM.exe.manifest wrote:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>

<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
<assemblyIdentity
type="win32"
name="PureBasicApplication"
version="1.0.0.0"
processorArchitecture="*"/>
<dependency>
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity
type="win32"
name="Microsoft.Windows.Common-Controls"
version="6.0.0.0"
publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
language="*"
processorArchitecture="*"/>
</dependentAssembly>
</dependency>
</assembly>

Only create and restart the application to show result in XP-Style.
To disable, delete the file and restart.

_________________
PureBasic 5.71 | SpiderBasic 2.30 | Windows 10 Pro (x64) | Linux Mint 19.3 (x64)
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:33 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 8:27 am
Posts: 4229
Location: Strasbourg / France
ts-soft wrote:
PureFORM.exe.manifest wrote:

Only create and restart the application to show result in XP-Style.
To disable, delete the file and restart.
Oh, with a manifest? I meant some API function.
The preview mode does not (re)start anything. It's simply the normal mode without the form designer functions. I don't start the PB compiler to compile the current form to an EXE, so I can't do what you suggest.
But I could add a 'compile form to exe' function.

_________________
For free libraries and tools, visit my web site (also home of jaPBe V3 and PureFORM).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:52 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Tue Mar 02, 2004 1:20 pm
Posts: 1146
Location: Amphibios 9
hello gnozal,

here is a small bug while importing an existent project ('Translate from source'):

PureFORM wrote:
Code import error!

Line 68: If OpenWindow(#frmMain, #PB_Ignore, #PB_Ignore, 300, 300, "test", #PB_Window_ScreenCentered | #PB_Window_SystemMenu)

Window coordinate not an integer


I think, you can't parse the #PB_Ignore - Constant, right?

Greetings ... Kiffi


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:54 pm 
Offline
Always Here
Always Here
User avatar

Joined: Thu Jun 24, 2004 2:44 pm
Posts: 5756
Location: Berlin - Germany
Only create the manifest, end pureform.exe and restart with automatic loading last project :wink:
Very simple. If the manifest at start found, pureforms.exe uses XP-Style at all, if not found, no XP-Style.
No API-required. Only the manifest as file delete or create bevor new start the designer.

Image

_________________
PureBasic 5.71 | SpiderBasic 2.30 | Windows 10 Pro (x64) | Linux Mint 19.3 (x64)
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1538 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 103  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye