It is currently Thu Dec 13, 2018 2:51 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: IDE hangs when running code that opens IDE
PostPosted: Sun Sep 30, 2018 4:18 pm 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Aug 30, 2007 11:54 pm
Posts: 869
Location: right here
Code:
Define.s pb_ide = #PB_Compiler_Home + "compilers/purebasic"
Define.i selectedLineNr = 3
Define.s selectedFilename = #PB_Compiler_File
RunProgram(pb_ide, "-l " + Str(selectedLineNr) + " " + #DQUOTE$ + GetFilePart(selectedFilename) + #DQUOTE$, GetPathPart(selectedFilename))

"[x] run only one instance" is checked in prefs
--> IDE hangs and has to be killed.

"[ ] run only one instance" is not checked in prefs
--> works fine at first, but when closing the 2nd IDE then the first one hangs in the same way.

Ubuntu 18, pb570b2 x64
Tested with some prior pb versions back to 5.43, the same. (500 didn't compile/run for some other reason)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: IDE hangs when running code that opens IDE
PostPosted: Thu Oct 11, 2018 2:31 pm 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Aug 30, 2007 11:54 pm
Posts: 869
Location: right here
I want to add that it not only happens when compiled/run from the IDE with stupid code like the above. It also happens if an external tool does use code like the above and is run from the IDE.
I wanted to create an alternative search/find/replace IDE tool (which can open code location in the IDE) because the integrated one is unusable due to other bugs with window focus issues. Now even that is not possible.

It's still possible I'm doing something wrong with runprogram or tool config, so if anyone can create a tool that opens code in IDE in linux let me know :)

..well, I just tried to not run the tool from the IDE but to run it as a completely separate program and at least that seems to work ok.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: IDE hangs when running code that opens IDE
PostPosted: Thu Oct 11, 2018 3:24 pm 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Aug 30, 2007 11:54 pm
Posts: 869
Location: right here
If I set PUREBASIC_HOME and PATH environment variables then the IDE doesn't hang like described above, but then I can't start another pb IDE version and also the setting '[x] only one instance' is ignored.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye