It is currently Sun Nov 18, 2018 7:34 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: I'm new and I can't debug
PostPosted: Sun Aug 27, 2017 12:46 pm 
Offline
New User
New User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:38 pm
Posts: 7
Hi all,
I'm new to purebasic (I dont programming games since AMOS BASIC on the AMIGA).

Now I'm codig since few days, and I have a problem using the debugger:

I have inserteed a break point (F9) on the source editor, started execution from "compile->compile with debugger", then, when the excution stop on the line, I only have the "kill process" option active, all other options, STOP, CONTINUE e STEP are disable (gray colored).

I'm using windows 7 and the 64 bit version.

Any help will be very appreciated.

Thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: I'm new and I can't debug
PostPosted: Sun Aug 27, 2017 12:58 pm 
Online
Addict
Addict
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1444
Location: Germany
Changes position of Breakpoint.
- Inside of Procedure
- Inside Mainscope
- Not between Procedures

_________________
My Projects OOP-BaseClass / OOP-BaseClassDispatch / Event-Designer /
PB v3.30 / v5.60 - OS Mac Mini OSX 10.xx - VM Window Pro / Linux Ubuntu
Downloads on my Webspace


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: I'm new and I can't debug
PostPosted: Sun Aug 27, 2017 1:46 pm 
Offline
New User
New User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:38 pm
Posts: 7
mk-soft wrote:
Changes position of Breakpoint.
- Inside of Procedure
- Inside Mainscope
- Not between Procedures


It worked!! Many thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: I'm new and I can't debug
PostPosted: Sun Aug 27, 2017 2:31 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Feb 01, 2012 3:30 pm
Posts: 694
Location: Nottinghamshire UK
Hi There`s also a standalone debugger in the File->Preferences->debugger menu top left combobox dropdown.

Zebuddi. :)

_________________
malleo, caput, bang. Ego, comprehendunt in tempore


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: I'm new and I can't debug
PostPosted: Sun Aug 27, 2017 2:55 pm 
Offline
New User
New User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:38 pm
Posts: 7
Zebuddi123 wrote:
Hi There`s also a standalone debugger in the File->Preferences->debugger menu top left combobox dropdown.

Zebuddi. :)


Found! Thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: I'm new and I can't debug
PostPosted: Fri Jun 08, 2018 9:32 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Mon Feb 26, 2018 10:41 pm
Posts: 49
Location: Netherlands
Another thing to remember.
I did got run against it to. And i am also a new programmer on PB (Witch i like a lot, Even on the AMIGA)
NEVER make a Break line (F9) on a empty line. The debugger shift the line to the nearest real line. And it goes to a line outside a Procedure or outside a If statment the program is breaking on the moment that the program is starting.
This was fustrating for me why the program was stopping before it realy runs. untile i got the awnser.

I hope you got something whit it.

Happe programming

_________________
From my first self made computer till now I stil like computers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye