PureBasic Forum
https://www.purebasic.fr/english/

Unicode Bug in the forum!
https://www.purebasic.fr/english/viewtopic.php?f=17&t=73444
Page 1 of 1

Author:  Derren [ Wed Aug 21, 2019 10:52 am ]
Post subject:  Unicode Bug in the forum!

I was trying to paste this code https://pastebin.com/e3Dfs0Na

and the forum responded with an SQL error. Only upon removing the unicode character, I was able to post the code.

What is going on there?

Author:  NicTheQuick [ Wed Aug 21, 2019 11:30 am ]
Post subject:  Re: Unicode Bug in the forum!

I guess the database is not able to store utf-8 characters with more than 2 bytes. To make it work the encoding on the database side has to be switched from utf8 to utf8mb4.

Author:  Joakim Christiansen [ Sun Aug 25, 2019 10:18 pm ]
Post subject:  Re: Unicode Bug in the forum!

NicTheQuick wrote:
I guess the database is not able to store utf-8 characters with more than 2 bytes. To make it work the encoding on the database side has to be switched from utf8 to utf8mb4.

https://www.eversql.com/mysql-utf8-vs-u ... d-utf8mb4/
"Well, it turns out we were wrong. We quickly realized that MySQL decided that UTF-8 can only hold 3 bytes per character. Why? no good reason that I can find documented anywhere. Few years later, when MySQL 5.5.3 was released, they introduced a new encoding called utf8mb4, which is actually the real 4-byte utf8 encoding that you know and love."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lol, they tried to implement a standard and did it wrong...

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/